Eet je 1 eitje per dag? Dan heeft dat DEZE verbluffende effecten op je gezondheid…
Gezonde voeding

Eet je 1 eitje per dag? Dan heeft dat DEZE verbluffende effecten op je gezondheid…

Het enige wat je nodig hebt om een heerlijke en gezonde maaltijd klaar te maken is een extreem veelzijdige voedingsbron. En laat nu net eieren een veelzijdige voedingsbron zijn!

Eieren kun je verwerken in een smoothie, als ontbijt, lunch, avondeten, gekookt of gefrituurd. Er zijn dus veel verschillende manieren om eieren te eten. Het beste van alles is dat eieren ook nog eens erg veel voordelen hebben voor je gezondheid. De 9 voordelen die eieren voor je lichaam hebben worden hieronder benoemd!

1. Je lichaam zal goed functioneren
Je lichaam produceert van nature 11 aminozuren. Maar buiten deze 11 zuren om heeft je lichaam nog 9 andere aminozuren nodig om goed te kunnen functioneren. Nu blijkt dat deze 9 essentiële aminozuren in eieren zitten.

2. Je botten worden sterker
Door het calcium wat een ei bevat zullen je botten sterker worden. Daarnaast helpt het ook bij het tegengaan van osteoporose. Ook bevatten eieren vitamine D wat ervoor zorgt dat het calcium niveau in je botten en tanden goed geregeld wordt.

3. Je immuunsysteem wordt versterkt
Door 1 of 2 eieren per dag te eten blijf je beschermt tegen infecties, virussen en ziekten. Dit komt doordat eieren 22 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid selenium bevatten. Wat ervoor zorgt dat je immuunsysteem wordt versterkt.

4. Het versterkt je huid, nagels en haar
Door de vitamine D en omega-3 vetzuren die eieren bevatten wordt je haar, nagels en huid versterkt.

5. Het helpt bij de spieropbouw
Eieren bevatten veel eiwitten. Deze eiwitten zijn erg belangrijk voor het creëren van de spiermassa. Daarom worden eieren ook veel gegeten als je veel sport.

6. Het versterkt het brein
In eieren zit choline, dit zorgt voor de groei en ontwikkeling van de hersenen. Daarnaast zorgt choline voor het versterken van waakzaamheid en het geheugen.

7. Het risico op hartproblemen wordt verlaagd
Wanneer je een lage hoeveelheid ‘low-density lipoprotein’ (LDL) deeltjes hebt, heb je meer kans op hartproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat eieren de LDL deeltjes kunnen vergroten. Hierdoor wordt de kans op hartproblemen verlaagd.

8. Het verlaagt de kans op staar
In eieren zitten de antioxidanten luteine en zeaxanthine. Deze beschermen de ogen en verlagen het risico op staar.

9. Je zal niet makkelijk aankomen.
Doordat eieren zorgen voor een vol gevoel, zal je minder zin hebben om te snacken.

Hoeveel eieren mag je eigenlijk per dag eten? Je ziet het in de onderstaande video:

Deel dit bericht met al je familie en vrienden!

Wat vind jij? Reageer hieronder: