Eet DIT specerij dagelijks – en lichaam zal je dankbaar zijn… - Voorspoedigleven
Geen categorie

Eet DIT specerij dagelijks – en lichaam zal je dankbaar zijn…

Bijna iedereen heeft zwarte peper in zijn keuken staan. Want we weten immers allemaal dat het bijna alles beter laat smaken.

Toch weten veel mensen niet dat zwarte peper op veel meer manieren de beste vriend van je lichaam is. Dit is het effect wat zwarte peper heeft op jouw lichaam:
Zwarte peper bevat een stofje wat piperine heet. Piperine is een krachtig bestandsdeel wat het absorberen van onder andere medicijnen verbetert. Vaak wordt gedacht dat dit komt omdat piperine effect heeft op de binnenste laag van het maag-darmkanaal, wat het absorberen van medicijnen makkelijker maakt.

Het beste van alles is dat je geen grote hoeveelheden piperine hoeft te consumeren voor deze voordelen. Door dagelijks peper over je eten te strooien doe je al genoeg. Je kunt de voordelen van zwarte peper optimaliseren door versgemalen korrels te gebruiken.

Dit zijn de vijf gezondheidsvoordelen van zwarte peper die je waarschijnlijk nog niet kende:

1. Het verlicht gastro-intestinale aandoeningen
Zwarte peper kan de hoeveelheid maagzuur in je lichaam verminderen en het werkt als anti-ontstekingsmiddel in de darmen. Dit vermindert namelijk het risico op, onder andere, maagzweren.

2. Het verbetert het effect van pijnstillers
Men zegt altijd dat het effect van pijnstillers verbeterd wordt door piperine. In de toekomst zou dit revolutionair kunnen zijn. Het zou namelijk kunnen betekenen dat de dosis van je pijnstillers omlaag kan, gezamenlijk met de bijwerkingen.

3. Het voorkomt het verlies van tanden
Piperine in zwarte peper zorgt ervoor dat het risico op tandvleesontsteking afneemt. Dit kan de afbraak van het kraakbeen en het verlies van tanden tegen gaan.

4. Het bevordert de opname van voedingsstoffen
Door zwarte peper te eten, krijg je piperine binnen, een voedingsstof die goed is voor de spijsverterin. Hierbij wordt de opname van verschillende mineralen en vitaminen verbeterd.

5. Het helpt het lichaam om kurkuma op te nemen
Kurkuma bevat de stof curcumine en dit is een super specerij. Helaas kan het lichaam de curcumine niet goed zelfstandig opnemen, maar zwarte peper helpt hier goed bij. Het is dus belangrijk om te onthouden dat je peper toevoegt wanneer je met kurkuma kookt!

Wat vind jij? Reageer hieronder: