Dit is wat er met je lichaam gebeurt wanneer je niet regelmatig seks hebt. - Voorspoedigleven
Algemeen

Dit is wat er met je lichaam gebeurt wanneer je niet regelmatig seks hebt.

Even ‘droog’ staan lijkt misschien niet altijd even erg, wist jij echter al dat dit negatieve effecten kan hebben op je mentale gezondheid? Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je je af gaat vragen of je wel aantrekkelijk genoeg bent en waarom niemand ooit seks met je wil. Natuurlijk zijn hier verschillende oorzaken voor, bij de een kan het een relatiebreuk zijn maar bij de ander ook gewoon pech. Behalve mentale gevolgen kan een lange tijd geen seks hebben ook fysieke gevolgen met zich mee brengen.

Om te beginnen is dit natuurlijk lang niet bij iedereen zo omdat iedereen een ander lichaam heeft en ook het libido verschilt per persoon. Wel zijn dit de vijf meest voorkomende effecten van geen seks hebben voor een langere periode, de meeste hiervan zijn enkel toepasbaar op vrouwen.

1 – Je voelt je droevig
Wanneer je niet regelmatig seks hebt betekend dit dus ook dat je weinig intimiteit en fysiek contact hebt, dit kan leiden tot een droevig gevoel.

2 – De vaginawand kan verzwakken
Bij veel vrouwen verzwakken de vaginawanden wanneer ze weinig seks hebben, dit kan leiden tot een pijnlijk gevoel tijdens de geslachtsgemeenschap.

3 – Minder bevochtiging
Een afname van het oestrogeen gehalte kan veroorzaakt worden door te weinig seks. Dit kan er toe leiden dat de vagina zichzelf moeilijker vochtig kan houden.

4 – Menstruatiepijnen
Door seks te hebben heb je minder last van je menstruatiepijnen. Minder seks kan dus leiden tot een pijnlijkere menstruatie.

5 – Verhoogde stress
Tijdens de seks komt er een speciaal hormoon vrij dat er voor zorgt dat je je ontspannen voelt. Door geen seks te hebben krijg je minder van dit hormoon binnen waardoor je eerder gestrest zal zijn.

Wat vind jij? Reageer hieronder: