Eindelijk antwoord: moet je je tandenborstel nat maken vóór- of nádat je er tandpasta opdoet?
Algemeen

Eindelijk antwoord: moet je je tandenborstel nat maken vóór- of nádat je er tandpasta opdoet?

Een vraag die de mensheid al decennialang bezighoudt: moet je je tandenborstel voor of nadat je er tandpasta op doet natmaken? In dit artikel geven wij je het antwoordt!

Sommige mensen maken hun tandenborstel nat nadat ze er tandpasta op gedaan hebben, echter zijn er ook mensen die hem juist voor de tandpasta nat maken. Tenslotte heb je ook nog mensen die er uberhaupt geen water bij gebruiken. Om de een of andere reden blijkt dit onderwerp altijd een punt van discussie te zijn.

Het antwoord waar je naar zoekt: Het maakt helemaal niks uit. Meerdere tandartsen hebben al aangegeven dat het letterlijk niets uitmaakt of je nou je tandenborstel voor of na de tandpasta nat maakt. Er is nooit bewijs geweest dat er iets beter is dan het andere. Reha Sepehara, een tandarts, raadt juist aan om de tandenborstel helemaal niet nat te maken! Dit komt doordat het water de tandpaste dunner maakt waardoor de efficiëntie kleiner wordt. Verder wordt nog geadviseerd om ook na het tandenpoetsen je mond niet te spoelen zodat het beter op je tanden blijft zitten en het dus beter kan werken.

Vergeet deze tip niet te delen met al je vrienden en familie op Facebook!

Wat vind jij? Reageer hieronder: