Last van aften in je mond? Zó kom je er eenvoudig vanaf!
Algemeen

Last van aften in je mond? Zó kom je er eenvoudig vanaf!

Bijna iedereen heeft er wel eens een keer last van. We hebben het natuurlijk over aften in je mond. Deze vervelende zweertjes zijn meestal een paar millimeter groot en kunnen ontzettend pijnlijk zijn. Ze zijn vaak bedekt met een geel of grijs laagje, met een rood ontstoken randje. Gelukkig is het niet besmettelijk, maar het kan wel erg pijnlijk zijn. Vaak begint een aft met een rode plek die op een gegeven moment openbarst. Je aft is volgroeid als hij wit of geel is met een rode rand eromheen.

Na enkele dagen tot soms wel twee weken krimpt een aft. Uiteindelijk verdwijnt hij automatisch. Maar wie heeft nu zin om dagen lang met een aft rond te lopen?

Gember

Iedereen heeft weinig zin om te blijven zitten met die vervelende blaasjes en deze te moeten bestrijden met chemische, ongezonde middelen. Gelukkig s er een natuurlijk middel tegen aften wat ook nog eens heel gezond is: Gember! Het is een voedingsmiddel dat op veel verschillende manieren gebruikt kan worden en het is een natuurlijke boost voor je gezondheid. Koop een verse gemberwortel bij de supermarkt of op de markt en snij hier een klein plakje vanaf. Dit bolletje houd je 10 minuten tegen de aft. Hierdoor is de pijn direct verdwenen en verdwijnt de aft ook binnen een dag of twee.

Oorzaak

Onderliggende oorzaken van aften worden vaak gevonden. Dit kan variëren van een vitaminegebrek tot vermoeidheid. Het is daarom vaak een langdurige en moeizame behandeling. Wanneer je naar de dokter gaat zul je vaak het advies krijgen om je mond te spoelen met een chemisch middel of door pijnstillers te slikken. Hierdoor schiet je dus niets op. Gelukkig hebben wij de perfecte oplossing waarbij niets chemisch gebruikt wordt.

Wat vind jij? Reageer hieronder: