Lukt het je niet om af te vallen? Het kan door een van deze redenen komen…
Algemeen

Lukt het je niet om af te vallen? Het kan door een van deze redenen komen…

Helaas gaat afvallen niet altijd van een leien dakje. Het kan dan ook verdraaid lastig zijn om die laatste kilo’s kwijt te raken. Zelfs als je regelmatig sport en gezond eet lijkt dit soms een onmogelijke opgave. Het kan zo zijn dat je niet kunt afvallen door een van deze redenen:

afvallen

Je ontbijt niet

Zit jij ’s ochtends met lange tanden aan het ontbijt? Het klinkt dan misschien aantrekkelijk om je ochtendmaaltje over te slaan. Dit scheelt je weer een aantal calorieën. Toch kun je je ontbijt beter niet overslaan, want juist de mensen die iedere dag ontbijten, verliezen makkelijker hun kilo’s. Dankzij het eten van hun ontbijt, krijgt hun metabolisme een boost.

Je eet gezond, maar nog steeds te veel

Tarwepasta, noten en donkere chocolade zijn allemaal gezonde dingen, maar ze zijn niet laag in calorieën. Ook wanneer je alleen maar gezonde dingen eet, moet je letten op de hoeveelheid. Let dus op de grootte van je portie en stop met eten zodra je je verzadigd voelt.

Je maakt geen tijd om te eten

Ben je te laat opgestaan en moet je dus nog ontbijten? Het is dan wel zo makkelijk om je broodje op te eten terwijl je je jas aantrekt. Dit moet je dus niet doen! Neem de tijd om te eten. Wanneer je je aandacht niet bij je eten hebt, heb je minder snel door dat je vol zit. Hierdoor eet je snel te veel.

Je slaapt niet genoeg

Wanneer je te weinig hebt geslapen, zal je sneller zwichten voor een vette snack. Omdat je lichaam op zo’n moment energie wil halen uit koolhydraatrijk en vet eten. Je kunt een beetje extra energie ook wel gebruiken als je vaak in de sportschool te vinden bent. Belangrijk is dus dat je genoeg slaapt!

Je hebt niet gegeten voor het sporten

Heb je nog niet gegeten, maar werk je je wel in het zweet in de sportschool? Je verbrandt dan geen vet, maar juist alleen spieren. Dit is gebleken uit onderzoek dat op Greatist werd gepubliceerd. Als je wilt afvallen is het belangrijk dat je genoeg spiermassa opbouwt. Hoe meer spiermassa, hoe sneller je verbrandingsproces.

Je eet te weinig

Ga je binnenkort uit eten of heb je een feestje? Het is dan prima om op je eten te letten, maar overdrijf dit niet. Wanneer je de dag van tevoren heel weinig eet, raakt je metabolisme in de war. Dit zorgt ervoor dat de calorieën die je inneemt worden opgeslagen als vet.

Wat vind jij? Reageer hieronder: