WAARSCHUWING: Iedereen moet dit weten over morfine?
Algemeen

WAARSCHUWING: Iedereen moet dit weten over morfine?

Morfine kan gevaarlijk zijn
Wanneer mensen last hebben van chronische of hevige pijn wordt al gauw morfine toegeschreven. Morfine is echter zeker niet ongevaarlijk en kan erg nare bijwerkingen hebben.

morfine, medicijnen

Morfine wordt gemaakt van dezelfde plant als waar Opium van wordt gemaakt, de papaverplant. Het is erg belangrijk dat er voorzichtig om word gegaan met het gebruik van morfine omdat het erg verslavend werkt. Bovendien kunnen er allerlei ontwenningsverschijnselen ontstaan als men ‘af moet kicken’ van het medicijn. De Universiteit van Colorado heeft onlangs ook bewezen dat er nog een erg nare bijwerking kan ontstaan bij morfinegebruik.

morfine, medicijnen

Morfine zelf kan namelijk ook chronische pijnen veroorzaken. Nu denk je natuurlijk dat je morfine juist krijgt voorgeschreven als je last hebt van chronische pijn, en dat is waar. Bij het onderzoek werden ratten gebruikt, zij kregen een morfinekuur op een kunstmatig beschadigde zenuw.

Hieruit bleek dat de ratten met beschadigde zenuwstelsel veel langer (tot wel vijf dagen) last had van de morfine. Ze waren gevoeliger voor pijnprikkels als de groep zonder morfine. Het ‘medicijn’ zorgt er dus wel voor dat de pijn op bepaalde plaatsen verminderd, maar het word alleen maar erger op andere plaatsen. Het wisselen van pijnstillers zou een oplossing kunnen zijn om hier van af te komen.

Deel dit bericht met al je vrienden en familie op Facebook!

Wat vind jij? Reageer hieronder: