Door deze ene simpele truc, blijf je de héle zomer vrij van teken!
Geen categorie

Door deze ene simpele truc, blijf je de héle zomer vrij van teken!

Nu we eindelijk bijna van dat koude weer af zijn kunnen we ons allemaal volop voorbereiden op een heerlijke zomer. Hierbij hoort natuurlijk heel veel de buitenlucht opzoeken, maar hierbij moet je wel rekening houden met wat ongedierte hier en daar, bijvoorbeeld teken.

Na een lekkere wandeling in de buitenlucht is het vaak de vraag of je misschien een tekenbeet hebt opgelopen. Dit wil je natuurlijk voorkomen want niemand houdt van deze vervelende beestjes. Deze tips zorgen dat je een teken-vrije zomer krijgt.

teken,gezondheid

Het werkt ook goed tegen muggen en vliegen – en is vooral een príma vervanger van chemische insectenspray, die niks anders doen dan jou en je omgeving schade aanbrengen.

Door enkel wat etherische olie op je huid aan te brengen, kan je al voorkomen dat onze vieze bloedzuigende vrienden op je huid terechtkomen. Smeer vooral in je knieholte, oksel, nek en op plekken waar geen kleding zit. Spray de olie ook een beetje op je kleding, en wie weet kom je deze zomer geen teek tegen!

Hieronder 5 etherische oliën die goed werken:

1. Lavendel – Lavendel ruikt voor ons lekker zoet, maar insecten háten het spul! Het werkt vooral op muggen, vliegen, en ook teken! Ook heeft het een rustende en verlichtende werking

2. PennyRoyal – PennyRoyal behoort tot de munt-soort, en is vaak giftig voor insecten. Daarom ideaal om teken en andere insecten uit je buurt te houden.

3. Citroengras – Deze etherische olie komt van het tropische citroengras, en heeft dan ook een citroenachtige geur. De olie weert automatisch teken en vlooien, en kan direct op de huid worden aangebracht.

4. Eucalyptus – Gebruik deze olie met wat citronella olie om insecten weg te houden. Wetenschappers hebben onderzoek gedaan, en deze olie kan tekenbeten- en infecties tegengaan!

5. Limoen – Sommige limoenolie kan insecten en dus ook teken weren. Breng het wel licht aan op je kleren en huid!

(bron)

Wat vind jij? Reageer hieronder: