8 symptomen die wijzen op een vitamine b12 tekort
Algemeen

8 symptomen die wijzen op een vitamine b12 tekort

Veganisten en vegetariërs

Deze vitamine is te vinden in dierlijke eiwitten, dus als u een plantaardig dieet volgt, loopt u mogelijk een verhoogd risico op vitamine B12-tekort, dus overweeg de niveaus te optimaliseren via suppletie.

50+’ers

Gedurende het jaar verliest het lichaam zijn vermogen om vitamines uit voedsel te absorberen, dus mensen ouder dan 50 moeten vitamine B12-supplementen nemen.

Perimenopauzale, zwangere of zogende vrouwen

De symptomen van de perimenopauze zijn vergelijkbaar met die van een B12-tekort, en het ontbreken van deze vitamine in het geval van zwangerschap heeft een negatief effect op de baby.

Ook moeten vrouwen die borstvoeding geven, in het bijzonder, moeders die borstvoeding geven, de niveaus van B12 optimaliseren, omdat het tekort kan leiden tot negatieve effecten voor de baby, zoals bloedarmoede, vertragingen bij de ontwikkeling en zelfs het niet kunnen voorplanten.

Patiënten met aandoeningen zoals de ziekte van Graves of Lupus

De cellen in het lichaam vallen in het geval van auto-immuunziekten de weefsels van het lichaam aan in plaats van ze te beschermen, dit vermindert het vermogen van het lichaam om essentiële vitamines te absorberen.

Natuurlijke preventie van vitamine B12-tekort

Dit tekort kan worden voorkomen door een goed uitgebalanceerd dieet te volgen dat rijk is aan gevogelte, eieren, zeevruchten, zuivel en vlees. Veganisten of vegetariërs moeten zich concentreren op vitamine B12-verrijkte granen en natuurlijke B12-supplementen nemen.

Dit zal de vitamine B12-niveaus in het lichaam verhogen en ernstige gezondheidsproblemen en -kwalen voorkomen.

2 van 2Volgende

Wat vind jij? Reageer hieronder: