Ga jij deze winter weer van boerenkool genieten? DIT recept moet je zeker eens proberen!
Gezonde voeding

Ga jij deze winter weer van boerenkool genieten? DIT recept moet je zeker eens proberen!

Welke Nederlander houdt er nu niet van boerenkool. Zeker nu de koudere periode er weer aan komt geniet heel Nederland regelmatig van een lekker bord boerenkool met worst. Behalve dat het erg lekker is, is het ook erg gezond. Er bestaan echter weinig variaties op boerenkool en aan het einde van de winter ben je dit vaak dan ook wel beu. Daarom geven wij je een heerlijk boerenkool recept zodat je deze winter nóg meer kan genieten van je eten!

Ingrediënten:
  • 600 gram verse boerenkool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 rookworst
  • 100 ml melk
  • 9 plakjes bladerdeeg
  • cakevorm

boerenkool, boerenkool recept

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden en laat bevroren bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
De bereiding begint zoals je normale boerenkool ook maakt: je schilt aardappelen en snijdt ze in grove stukken. Kook de aardappelen vervolgens gaar samen met de boerenkool. In ongeveer 20 minuten zijn ze klaar om gestampt te worden. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp dit goed samen. Giet hier een scheutje melk bij en meng dit goed door elkaar. Maak het zo pittig/zout als je zelf lekker vind door deze kruiden toe te voegen.

Smeer de cakevorm volledig in met boter, maak hierna een vierkante lap van plakjes bladerdeeg (3×3) en rol dit uit met een deegroller. Laat het uitgerolde deeg even zakken in de bakvorm, het is hierbij belangrijk dat er aan beide zijkanten bladerdeeg overblijft.

Vul de cakevorm voor ongeveer een helft met stamppot, leg er dan de rookworst in. Doe hier weer een laag stamppot overheen en dek het goed af met het overlappende bladerdeeg. Zet de ‘cake’ ongeveer 20 minuten in de oven en KLAAR! Je kan gezond genieten van een heerlijke boerenkoolstamppot!

Ga jij dit recept binnenkort maken voor je vrienden? Laat het ons weten en DEEL dit overheerlijke winterse recept verder op Facebook.

Wat vind jij? Reageer hieronder: