Hij wrijft op deze punten achter zijn knie en wat er dan gebeurt! Wisten we dit maar eerder!
Algemeen

Hij wrijft op deze punten achter zijn knie en wat er dan gebeurt! Wisten we dit maar eerder!

Met de hedendaagse technologieën en nieuwe uitvindingen verandert alles om ons heen snel. Het feit dat echter nooit veranderd is dat we elke dag ouder worden, en dat dit helaas gepaard gaat met toenemende lichamelijke klachten. Zo verstijven bijvoorbeeld onze spieren beetje bij beetje.

Deze stijfheid brengt helaas pijntjes met zich mee, zo krijgt een huisarts dagelijks mensen op bezoek die last hebben van gewrichtspijn. Dit is echter een erg algemene verzamelnaam voor verschillende aandoeningen die vooral worden herkent door pijn, stijve spieren, gevoeligheid en zwellingen. Deze aandoeningen kunnen voor ontzettend veel ongemak zorgen in het dagelijks leven.

Natuurlijk kan je pijnstillers nemen om de pijn tegen te gaan, maar de bijwerkingen die je krijgt en de verslaving van deze medicatie is iets om goed voor op te passen. Gelukkig is er ook een natuurlijke manier waarmee je de pijn kan oplossen, drukpunten.

Overal op je lichaam bevinden zich drukpunten, vandaag behandelen we de punten die je knie en rug zullen verlossen van de pijn. Drukpunten GB34 (recht onder de knie aan de zijkant van het been) en ST36 (ongeveer 4 vingers onder de knieholte) gaan de verstijving tegen. Door iedere dag op deze punten te drukken zal je merken dat je lichaam minder stijf aanvoelt waardoor je dus ook minder last hebt van de pijntjes die bij verstijving komen kijken.

Wil je weten hoe dit precies werkt? Bekijk dan onderstaand filmpje!

Wat vind jij? Reageer hieronder: