Last van verstopping? Dit zijn 8 natuurlijke remedies om je ingewanden in beweging te krijgen
Gezondheid

Last van verstopping? Dit zijn 8 natuurlijke remedies om je ingewanden in beweging te krijgen

Hoewel miljoenen mensen last hebben van constipatie is het een aandoening waar veel mensen zich voor schamen. Wanneer je slechts drie of vier keer per week voor een ‘grote boodschap’ naar de wc moet kan je zeggen dat je last hebt van constipatie. Wie écht last heeft van constipatie zal dit echter zelf wel weten…

darmen, verstopping

Wat veel mensen echter niet weten is dat er allerlei eenvoudige oplossingen zijn om dit pijnlijke probleem tegen te gaan. Probeer deze acht natuurlijke huishoudelijke middeltjes maar eens!

1 – Goede oude pruimen en pruimensap
Pruimen worden vaak aangeschreven voor baby’s en bejaarden, ze zijn rijk aan vezels en natuurlijke en gezonde suikers (sorbitol). Deze vezels en suikers absorberen water in je spijsverteringsstelsel, hierdoor zal je stoelgang verzacht worden.

2 – Olie
Wat gebruik je als je je motor of piepende deur moet smeren? juist, olie! Zo zijn bepaalde oliën en vetten ook erg efficiënt om je spijsvertering te verbeteren. Olijfolie of kokosolie zijn dan ook geweldige smeermiddelen voor je darmen.

3 – Koffie en andere cafeïneproducten
De meeste volwassenen beginnen hun dag met een lekkere kop koffie, maar wist jij al dat dit ook helpt om je spijsvertering op gang te krijgen? Cafeïne stimuleert de darmbewegingen en koffie verbeterd de gezonde darmflora (met mate). Voor het beste resultaat drink je slechts één of twee kopjes koffie.

4 – Blijf goed gehydrateerd
Veel drinken is een advies dat je hoe dan ook krijgt, wat het geval ook is. Acht glazen is over het algemeen de aanbevolen hoeveelheid en ook om constipatie tegen te gaan is het belangrijk dat je goed hydrateert. Door uitdroging word je stoelgang harder en harder waardoor het meer pijn doet wanneer het er uit moet.

5 – Een kopje paardebloem thee
Behalve dat deze gele bloemen erg mooi zijn, kunnen ze ook helpen de stoelgang te bevorderen. De gele blaadjes bevatten namelijk een laxerende stof. Om deze thee te maken laat je de blaadjes drogen, vervolgens plet je de gedroogde blaadjes. Gebruik twee theelepels gedroogde paardenbloem en giet hier kokend water bij. Laat de blaadjes 10 minuten oplossen en geniet van je paardenbloemthee! Voor het beste resultaat drink je twee tot drie kopjes per dag.

6 – Zorg ervoor dat je genoeg beweegt
Wanneer je zittend werk hebt is de kans aanzienlijk groter dat je aan constipatie zal leiden. Probeer daarom regelmatig op te staan en even een stukje te lopen!

7 – Verhoog de consumptie van probiotische voeding
De levende bacteriën die in deze voedingstoffen zitten zorgen er voor dat je darmflora in balans blijft. Probeer bijvoorbeeld meer natuurlijke yoghurt of zuurkool te eten.

Deze voedingsstoffen bevatten levende bacteriën die je darmflora in balans houden. Begin met natuurlijke yoghurt en probeer vervolgens zuurkool.

8 – Eet prebiotische voeding
Prebiotisch lijkt inderdaad op probiotisch, maar is iets anders. Prebiotisch is vezelrijke voeding die de goede bacteriën in je darmen houden. Deze voeding stimuleert de darmbewegingen én maken je stoelgang zachter waardoor de doorstroom vlotter is. Door veel bananen, knoflook en ui te eten krijg je veel van deze ingrediënten binnen.

DEEL deze tips met iedereen die je kent!

Wat vind jij? Reageer hieronder: