Hij probeerde dit natuurlijke sapje één week lang en zijn jicht was weg!
Gezonde voeding

Hij probeerde dit natuurlijke sapje één week lang en zijn jicht was weg!

Medicijnen zijn vaak het eerste waar aan wordt gedacht wanneer we ziek zijn. Ze zijn echter niet altijd geschikt en kunnen zeker niet altijd een oplossing bieden. Het is daarom regelmatig raadzamer om een natuurlijk middel te gebruiken, dit is bij jicht ook het geval.

Jicht wordt veroorzaakt door urinezuur kristallen en is een soort van ontsteking in een gewricht. Het geneest vaak wel in een paar weken maar kan meerdere keren terugkomen. Uit een studie van ‘The New York University’ blijkt dat 2 maal per dag een glas kersensap kan helpen jicht te voorkomen.

Wij raden je altijd aan om een bezoek aan de huisarts te brengen wanneer je last hebt van jicht, zodat hij kan zien of het ernstig is of niet. Jicht word namelijk vaak verward met andere infecties.

Iedereen die lijdt aan jicht krijgt specifieke medicijnen voorgeschreven. Deze geneesmiddelen zijn vaak wel effectief, maar kunnen ook erg gevaarlijk zijn en hebben vaak nare bijwerkingen. Daarom raden wij je kersensap aan!

Kersen bevorderen de uitscheiding van urine omdat ze veel anthocyanen bevatten, de urineconcentratie word dus verlaagd door de kersen. De kersen elimineren als het ware dus de oorzaak van jicht. Als laatste kunnen kersen dienen als natuurlijke pijnstiller die net zo effectief kan zijn als een normale paracetamol.

Hieronder wordt een video weergegeven waarop te zien is wat patiënten van deze natuurlijke remedie vinden.

Ga jij het ook proberen? Laat het ons weten en vergeet deze nuttige informatie niet te delen met je vrienden

Wat vind jij? Reageer hieronder: