Dit is de schade die je rug en nek ondervinden als je neerkijkt op je telefoon!
Gezondheid

Dit is de schade die je rug en nek ondervinden als je neerkijkt op je telefoon!

De technologische ontwikkelingen brengen behalve heel veel voordelen helaas ook nadelen met zich mee. Zo heeft tegenwoordig bijvoorbeeld bijna iedereen wel een tablet en smartphone in huis. We zijn ons echter niet bewust van de gezondheidsrisico’s die deze apparaten met zich mee nemen. Maar omdat iedereen internet nodig heeft, is het niet voor je zelf dan wel voor het werk, nemen we het allemaal maar voor lief.

Door deze ontwikkelingen zitten mensen constant met ‘hun hoofd in de wolken’ en staren ze alleen nog maar naar hun computers, laptops, tablets en smartphones. Dit is alles behalve goed voor je gezondheid. Mensen praten minder met elkaar, verliezen veel concentratievermogen en zijn sneller verveeld wanneer ze heel even geen toegang hebben tot hun digitale wereldje.

Dit zijn slechts de gezondheidsgevolgen die je smartphone oplevert voor je rug:

Door naar je smartphone te kijken belast je je rug met bijna 30 kilo extra druk. Dit is vergelijkbaar met een kind van 8 jaar op je schouders nemen, moet je je eens voorstellen dat je deze twee tot drie uur per dag op je rug neemt!

Onderstaand model laat zien hoeveel kracht deze houding op je rug en nek zet. Door deze on-natuurlijke houding kan je wervelkolom flink gaan verslijten waardoor je hier op latere leeftijd gegarandeerd een operatie voor nodig zal hebben.

Door je oren recht boven je schouders te zetten en je rug en schouderbladen recht te houden zit je in de natuurlijke houding. Dit verlaagt niet alleen de lichaamsstress, het vermindert ook het cholesterol. De beste oplossing is natuurlijk je telefoon helemaal weg doen, maar dit is in veel gevallen helaas onmogelijk.

Je kan wel proberen om je telefoon voortaan recht voor je te houden in plaats van op buik hoogte zodat je je hoofd niet naar beneden hoeft te buigen. Zorg ervoor dat je je telefoon in een hoek van 30 graden houdt zodat je ook je polsen beschermt. Het is vooral belangrijk dat je je nek recht houdt en niet voorover buigt.

Heb je nog meer tips die eventueel zouden kunnen helpen laat het ons dan weten en vergeet dit artikel niet met je vrienden te delen die continu op met hun telefoon bezig zijn.

Wat vind jij? Reageer hieronder: