Ken je die witte lijntjes in je kipfilet? DIT is wat ze betekenen! Hier wordt je niet vrolijk van… - Voorspoedigleven
Algemeen

Ken je die witte lijntjes in je kipfilet? DIT is wat ze betekenen! Hier wordt je niet vrolijk van…

Iedereen kent ze vast wel:: die witte lijntjes op je kipfilet! Kipfilet is een heerlijk stukje vlees waar je allerlei recepten mee kunt maken. Kipfilet is afkomstig van het borstdeel van de kip. Hierdoor is het mager en licht verteerbaar. Dit product is daarom ontzettend populair en wordt massaal gegeten.

De meeste mensen die wel eens kipfilet bij de supermarkt of bij de poelier hebben gehaald, kennen de witte lijntjes die over het vlees lopen. Maar wat is nu precies de betekenis van deze lijntjes…. Onderzoekers hebben de oorzaak gevonden en we weten niet of we daar echt blij mee moeten zijn. De lijntjes die in de kipfilet lopen laten zien dat de kip leed aan een spieraandoening. Uit een studie uit 2013 blijkt dat als een kipfilet veel witte lijntjes bevat, de kip meer vet dan proteïne heeft. Door het hoge percentage vet is de spiermassa erg laag.

De witte lijntjes hebben allemaal te maken met de grote vraag naar kip. Hierdoor moeten boeren in een veel te korte tijd een veel te grote kip op laten groeien. Dit is niet alleen slecht voor de gezondheid van de kip, maar het heeft ook grote gevolgen voor het klaarmaken hiervan. Door de witte lijntjes marineert de kip minder goed en krimpt deze tijdens het bakken. Gelukkig hebben de lijntjes voor onze gezondheid geen gevolgen, maar voor de kip is het niet fijn geweest. Volgende keer zoeken we toch maar een keer naar een filet zonder lijntjes!

Wat vind jij? Reageer hieronder: