Oei: dit gebeurt er met je lichaam wanneer je het poepen uitstelt
Gezondheid

Oei: dit gebeurt er met je lichaam wanneer je het poepen uitstelt

Als het goed is doen we het dagelijks maar toch vinden mensen het een vervelend of vies onderwerp om over te praten: poepen. Onze grote boodschap doen we het liefst thuis en er zijn veel mensen die ook absoluut niet op het werk, op school of bij iemand anders thuis hiervoor naar de wc gaan. Ergens anders als op je eigen wc poepen geeft veel mensen een ongemakkelijk gevoel en daardoor stellen veel mensen dit moment uit tot dat ze thuis zijn.

Dit uitstellen is niet alleen erg vervelend, het is ook erg ongezond! Dit zijn 4 gevolgen die het uitstellen van de ‘grote boodschap’ kan hebben!

  • 1. Kramp: Wanneer je je drol tegen je onderbroek aan voelt drukken wordt het echt tijd om naar de wc te gaan. Je kringspieren en buikspieren moeten namelijk erg hard werken om deze drol binnen te houden. Dit veroorzaakt een grote kans op kramp en een langdurend opgeblazen gevoel
  • 2. Verstopping: Iedereen die zijn ontlasting een keer heeft uitgesteld weet dat het gevoel op een geven moment weg gaat. Dit betekent helaas niet dat de drol weg is, het betekent alleen dat hij nu voor een verstopping zorgt.
  • 3. Oncomfortabel toiletbezoek: Door je ‘grote boodschap’ langer uit te stellen dan 12 uur zorg je ervoor dat je ontlasting steeds harder en harder voor. Je toiletbezoek zal dan ook alles behalve plezierig zijn.
  • 4. Laxeermiddel: Wanneer je je poepen dagelijks uitstelt kan dit ervoor zorgen dat je serieuze problemen gaat krijgen met naar de wc gaan. Dit kan ertoe lijden dat je niet meer ‘zelfstandig’ kan poepen waardoor je verplicht bent om laxeermiddelen te nemen. Het kan zelfs zo erg zijn dat de dokter moet helpen met het verwijderen van je ontlasting, erg onplezierig zoals je je wel voor kan stellen!
Voortaan toch maar meteen naar het toilet om te lossen!

Wat vind jij? Reageer hieronder: