Deze symptomen waarschuwen jou voor een bloedprop.. - Voorspoedigleven
Gezondheid

Deze symptomen waarschuwen jou voor een bloedprop..

Een van de grootste mysteries op aarde blijft toch het menselijk lichaam. Te beginnen bij het feit dat je niet hoeft na te denken over ademen, maar dit automatisch doet. Ons hart klopt automatisch en het bloed wordt automatisch door het lichaam gepompt. Je lichaam geeft het pijnsignaal af wanneer er iets gebeurd en hersteld het dan (waar mogelijk is) gelijk.

Neem als voorbeeld je huid. Wanneer je je bezeerd, bijvoorbeeld door met een mes in je vinger te snijden, komt het lichaam meteen in actie. Allereerst komt het pijnsignaal, waarnaar het gaat bloeden. Het bloed zorgt ervoor dat alle bacteriën en eventuele infecties zoveel mogelijk gelijk uit het lichaam worden gehaald. Maar het lichaam weet ook wanneer dit moet worden gestold, om niet uiteindelijk dood te bloeden. Het lichaam stolt het bloed en na een aantal dagen of weken blijft er alleen nog maar een litteken over.

Het is prachtig om te zien hoe je lichaam vanaf buiten werkt, maar het lichaam is nog interessanter vanuit binnen. Je lichaam is continue bezig met het verdedigen van jou gezondheid. Helaas maakt je lichaam soms ook foutjes. Vaak zijn deze makkelijk op te lossen en niet gevaarlijk, maar soms is dat het wel. Neem het stollen van het bloed. Het is hartstikke goed dat je lichaam dit doet, wanneer jij jezelf verwondt. Maar het is kan gevaarlijke situaties opleveren wanneer je lichaam dit doet in een bloedvat in je been. Oftewel Trombose.

Trombose kan bijvoorbeeld optreden bij het vliegen. Dit kan niet alleen optreden in je been, maar ook in je armen, pelvis, longen of zelfs hersenen. Wanneer de bloedprop kapot klapt in je longen en het bloed naar je hart vloeit kan dit een hartstilstand teweeg brengen.
Ongeacht waar de bloedprop zich bevind, is het belangrijk om te weten welke symptomen op treden bij het hebben van een bloedprop. Om zo gevaarlijke situaties te voorkomen.

Risico factoren
Er zijn een aantal risico factoren die de kans vergroten op een bloedprop. Om te beginnen worden zal ik deze risico factoren voor je benoemen;
– Obstipatie
– De pil
– Te lang op bed liggen of te lang zitten (daarom komt trombose vaak voor in het vliegtuig)
– Recente operaties
– Kanker
– Vanaf je 60e
– Autoritten of vluchten waarbij je langer zit dan 4 uur achter elkaar
– Zwangerschap
– Roken
– Mensen die een zwak hart hebben of die beperkte hartfuncties hebben
– Wanneer het een familiekwaal is

Wanneer een of meerdere van deze risicofactoren jou bekend voorkomen, is het verstandig om dit artikel door te lezen. Wij geven jou de symptomen aan van een bloedprop. Wanneer dit nou helemaal naar jou of naar je leven reflecteert raad ik je toch aan om door te lezen, want wie weet komt het nog een keer van pas.

Dit bericht gaat verder én het filmpje is te zien op de volgende pagina’s

Vorige1 van 3

Wat vind jij? Reageer hieronder: