Hij woog 306 kilo en kon het huis niet uit – check zijn transformatie 600 dagen later - Voorspoedigleven
Gezondheid

Hij woog 306 kilo en kon het huis niet uit – check zijn transformatie 600 dagen later

Al heel zijn leven lang at Ronnie Brower zijn depressie weg met junk- en fastfood. Hoe meer en slechter hij ad, hoe beter hij zich voelde. Hierdoor belandde hij in een soort negatieve spiraal waardoor het slechter en slechter werd. Zijn standaard avond maal bestond uit een pizza, 20 cheeseburgers en een bord vol patat.

Toen Ronnie op zijn aller zwaarst was woog hij ruim 300 kilo, hij kon zijn huis niet meer uit en nadat de dokter bij hem op bezoek was geweest voor onderzoek kreeg hij te horen dat hij op deze manier nog maar twee jaar kon leven.

Dit wetende besloot hij zijn levensstijl om te gooien: hij beloofde zichzelf dat hij zijn leven voor goed zou veranderen.

Slechts twee jaar had hij nodig om niet alleen zijn lichaam, maar ook heel zijn leven te veranderen. Hij leeft compleet anders en is een ware bron van inspiratie voor alle mensen die kampen met overgewicht.

Zelf dankt hij zijn succes aan twee vrouwen, de eerste hiervan is Taylor Swift. Haar muziek heeft hem kracht gegeven waardoor hij elke dag door kon blijven vechten tegen zijn gewicht, hoe zwaar het ook was.

Toen Ronnie begon met afvallen was het erg zwaar voor hem, hij kon amper lopen en zelfs opstaan was een grote uitdaging. Hoe meer hij echter ging bewegen, hoe makkelijker het werd en hoe meer hij er zelfs van kon genieten. Ronnie begon gewicht te verliezen, voor het eerst in zijn leven!

Toen ontmoette hij de tweede vrouw aan wie hij zijn succes te wijten heeft: Andrea Masella. Zij zat een aantal jaar geleden in een gelijke situatie als Ronnie en besloot toen ook haar levensstijl te veranderen: ze verloor maar liefst 50 kilo! Andrea besloot Ronnie een berichtje te sturen op Facebook en de twee spraken af in de sportschool. Ze hielpen elkaar met het behalen van doelen en uiteindelijk werden ze zelfs verliefd op elkaar!

De afgelopen twee jaar waren de beste jaren van zijn leven vertelt Ronnie, hij is 207 kilo afgevallen én heeft de liefde van zijn leven ontmoet.

Wat je echter vaker ziet bij mensen die zoveel afvallen is dat er veel los vel over blijft, zo liep ook Ronnie rond met 16kilo aan loshangend vel!

Daarom besloot hij een operatie uit te laten voeren die maar liefst 15 uur duurde. Er bleven veel littekens over van deze operatie maar daar gaf Ronnie weinig om, hij zegt gewoon dat hij gebeten is door een haai.

Ook is hij eigenlijk best dankbaar voor zijn littekens, voor hem zijn ze een herinnering aan alles wat er voor nodig is geweest om de ‘nieuwe Ronnie’ te worden.

Na de operatie voelde Ronnie zich herboren. In onderstaande video, verrast hij Andrea door een pak te dragen – voor het eerst in zijn leven.

Maar Ronnie zou snel weer een pak dragen. Hij en Andrea zijn in mei 2017 getrouwd!

Ronnie zijn verhaal is erg ontroerend en zijn reis is een inspiratie voor veel anderen. Niets is onmogelijk als je er voor vecht!

Bekijk hier de video:

Wat vind jij? Reageer hieronder: